Известие

Collapse
No announcement yet.

още една- две забележчици по 156цата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

е шо па да не мое гас
    мое дае и митан да й боцнеш
    са че нема да върви нема
    ма оти па ти е да върви
    ти ся се ено си си зимал алфата да върви
    нал тъй
    важното е да сме газари
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
      В смисъл че резервата е в тези 63 литра?
      хапцилютно
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
        63+7резерва е.
        Сигурен ли си, колега?!!
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Аз си мисля, че е 56+7резерва=63л. общо?
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
          Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
          Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
          Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Те го е. Демек 63 литра, в които са включени 7 резерва.
            Attached Files
            Last edited by Old Fox; d.m.y г., 10:45.
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Е разбира се, че резервоара общо е 63 литра и вътре влиза резервата. 156 цата е малка за 70 + литров резервоар.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

момчета, относно газта... поговорих с едни дето много карат на алтернативно гориво и ме посъветваха директно метан да сложа- че било чувствително по- на оферта.

предполагам метанов- инж трябва отново нали. алфа чувствителна ли е към някоя фирма производител на метанови уредби и ако да към коя? и ще има ли някакви негативни последствия върху колата, ламди сонди монди... защото колата е перфекта сега и не искам да я потроша на газ
                Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Comment

когато сменях ламдата ме предупредиха че ще имам често проблеми с нея заради газта, за сега вече 10 000км не сам забелязал нищо необичайно по отношение на работа на двигателя или разход на гориво
                  sigpicAlfa Romeo 156 1.8TS ГИ '98

Comment

Колега няма накакъв проблем.На мойта кола се държи по същия начин температурата.Проверка в Германия фирмен сервиз - карай спокойно.

Comment

ок- още едно въпросче! ходих до сервиз за диагностика на следните 2 проблемчета:

Сутрин като паля колата, понякога се дави, понякога си пали. като се задави и почне да друса я гася и паля отново веднага и си пали чудесно.

Второто проблемченце е че като загрее колата почват да играйкат оборотите след като изключа от скорост.

При положение че от сервиза гледаха като гръмнати и казаха всичко е ок и в движение и на място да питам ако на някой тук му се е случвала подобна драма да даде съвет моля!

Comment

Колегите ти написаха три сервиза, отиваш, казваш и чакаш цена в тия сервизи, тука ако може да ти я оправят, досега да ти беше оправенаТам дето гледат като гръмнати не ходи
                        Какво очакваш да ти кажат- сменяш еди кое си..........
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

да това очаквам колега

Comment

Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
                            Сутрин като паля колата, понякога се дави, понякога си пали. като се задави и почне да друса я гася и паля отново веднага и си пали чудесно.
                            Борих се с това като опълченец на Шипка близо 3 месеца, логично или не, изчезна когато смених гумената гарнитура на кутията на клапаните.....и вече близо 2 месеча е чакмак, въртя паля и без никакво колебание или давене мога да закарам стрелката на оборотомера в лютеницата на момента......
                            Правеше ми го и и с чисто нов дебитомер, ламбада, пробвах какво ли не, добих такъв тренинг че вече мога да свалям дросел, МПХ, свещи, колектори с почти затворени очи......
                            Скромното ми мнение което в никакъв случай може да не е вярно е че ти смуче въздух от някъде, дебитом не ти е в ред, или нещо дребно.....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Да знаеш било е съвпадение защото там по скоро надува от колкото да смуче. При мен също го има проблема но веднага следкато позахладня в началото на септември и пали нормално.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                Борих се с това като опълченец на Шипка близо 3 месеца,

И аз два месеца,но сега е ОК,ама утре ще пиша пак че днес като се връщах от Софето спирам не ЕКО и му викам три пъти на бензанджията 40 лв. 100 октана и влизам да плащам,излизам и кво да видя оня като захапал пистолета с 95 и брули.И му викам нали ти казах 100 и той ма гледа като втрещен и зема да се извинява,както и да е добре поне че с нафта него напраска че тогава щеше да е зор.

При мен се оправи от смяната на дебитомера,сондата и каране само с 100 октана.
                                Alfa Mito 1.4
                                156 2.0 155 ex
                                156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Working...
                                X